Pikrea / Blog / 

Howto tippek

Így posztolj egyszerűen számítógépről Instagramra

 

Gyakran fordultok hozzám azzal a kérdéssel, miért annyira limitáltak böngészőben az Instagram weboldalalán elérhető lehetőségek. Mindig megmosolygom, mert amikor még én kezdtem instázni, nem is létezett a webes interfész :). A kérdésre a válasz pedig a következő: mivel mobilalkalmazásról van szó, az Instagram érdeke, hogy minél több időt tölts el az alkalmazásban. Azaz, ha nem is feltétlenül az appon belül fotózol, akkor is mindenképpen ott töltsd fel és posztold a tartalmaid. Lehetőleg instant és minél többször.

 

Ugyanakkor, ha népszerű Instagram csatornát szeretnél felépíteni, tapasztalni fogod, hogy a mobilos képek minősége már nem mindig elegendő. Ahogyan a legelső posztomban is írtam, a sikeres Instagram csatorna alapja a magas minőségű tartalom, amit sokan DSLR-rel készítenek el, majd számítógépes utómunkával csiszolnak tökéletesre. Természetesen adná magát, hogy ha a fotó kész, legyen lehetőségünk egyszerűen és közvetlenül számítógépről Instagramra posztolni, ezt azonban a fenti okokból kifolyólag nem támogatja az app.

 

És hogy mitévő legyél ezesetben? Lehetséges mégis valahogyan számítógépről Instagramra posztolni?

 

Természetesen a válasz igen. Egyrészt, használhatsz olyan 3rd party alkalmazást, amely hivatalos Instagram partner (erről semmiképp se mondj le, mert ráfázhatsz pl. shadowbannel), és támogatja a posztok feltöltését és időzítését. Ilyen alkalmazás például a Hootsuite. A másik lehetőséged pedig, hogy egy egyszerű böngészős trükkel, a user agent kijátszásával átváltasz desktopon mobilos nézetre, és máris posztolhatsz!

 

 

 

Hogyan lehet számítógépről Instagramra posztolni?
Így posztolj egyszerűen és közvetlenül számítógépről Instagramra!

 

Ez a tipp immár a 27.  a sorban! Kövesd a Pikreát az eredeti #instagramtippek sorozatért Instagramon és Facebookon!

 

Nézzük, miről is van szó! (Minden képernyőfelvétel Chrome-ban készült, de a többi böngészőben is elérhető a trükk. A képernyőfelvételeken a személyes oldalam látható.)

 

 

A saját oldalad így fog megjelenni előtted. Nincsen tehát sehol előtted a képtallózó és -feltöltő ikon:

 

Hogyan lehet számítógépről Instagramra posztolni?
Így posztolj desktopról Instagramra a legegyszerűbben!

 

  • 3. Itt Chrome-ban jobb klikkel eléred az “Inspect” fület.
  • 4. És itt jön a trükk: rányomsz a tablet/okostelefon ikonra (jobb fent besárgázva), és az Instagram azt fogja hinni, hogy mobilon nézegeted desktop helyett. És mi ennek az előnye? Természetesen az, hogy megjelenik a képfeltöltés jelző kis + ikonocska (alul középen besárgázva).

 

Hogyan lehet számítógépről Instagramra posztolni?
Így posztolj desktopról egyszerűen Instagramra!

 

  • 5. Utána egyszerűen tallózhatsz a feltölteni kívánt képek közül, és bár kevesebb lehetőséged lesz, mint a mobilappon belül, de mindenképpen hasznos trükkről van szó. Ugye?

 

Ebben a videóban lépésről lépésre bemutatom mindezt:

 

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg Te is, hogy még több Instagrammerhez eljuthasson!

 

Tanulj a Pikreától mindenről, ami Instagram!

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON