Pikrea / Blog / 

Howto tippek, Instagram

5 kreatív lehetőség az Instagram névcímkében, amit neked is ki kell használnod

 

A napokban minden Instagram felhasználó számára megérkezik a névcímke funkció, amely egy sor kreatív lehetőséget tartogat arra, hogy a profilod népszerűsítsd. De hogy mi is ez az Instagram névcímke? Lényegében egy olyan egyedi QR kód, amit a profiloldaladon érsz el, személyre szabhatsz magadnak, majd a különböző online és offline felületeiden megoszthatod, hogy mások beolvassák és gyorsan, egyszerűen be is tudjanak követni.

 

Hogyan generálj magadnak névcímkét?

 

Ezt 6 egyszerű lépésben megteheted:

 

  1. Nyisd meg az Instagram alkalmazást.
  2. A profiloldaladon húzd el balra a kijelzőt.
  3. Nyisd meg a névcímke opciót.
  4. Ha szeretnéd, személyre szabhatod a névcímkéd kinézetét: fent középen váltogathatsz az emoji (hangulatjel) – szelfi – szín opciók között. Válaszd ki, hogy melyik hátteret szeretnéd e három közül. Ha a hangulatjelek a szimpatikusak, akkor húzd fel a kijelzőt, hogy kiválaszthass egy tetszőleges emojit. Ha szelfit készítenél, de az első nem sikerül, a bal felső sarokban találod az Újra gombot, amellyel újraalkothatod a szelfis névcímke hátteret. Tudtad, hogy ha rátappolsz a kijelzőre, akkor 5 szelfimatrica között váltogathatsz (szemüveg, szívecske, napszemüveg, bajusz, unikornis)? Ha pedig a szín opció tetszik, akkor egyszerűen a kijelzőre tappolva váltogathatsz a különféle színátmenetes hátterek között.
  5. Ha elkészítetted a névcímkédet, akkor élőben másnak megmutathatod a telefonodon, hogy beolvassa az Instagram alkalmazással és be tudjon követni. Továbbá akár meg is oszthatod a névcímkéd. Ennek kreatív módjairól szól a mai bejegyzés.
  6. Mások névcímkéjét szintén ezen a felületen, az alul középen elhelyezkedő Névcímke beolvasása lehetőségre tappolva éred el.

 

 

 

 

 

 

5 kreatív ötlet, hogy az Instagram névcímke a profilod promótálja

 

—> Gyere el hozzám egyéni tanácsadásra vagy a kiscsoportos Márkaépítés és vásárlásösztönzés workshopomra, ha mélyebben érdekel, milyen lehetőségeid vannak a bázisépítésre és a követők konvertálására az Instagramon! <—

 

Ennek az egyedi kódnak tehát az a haszna, hogy egyfajta Instagramos QR kódként online és offline egyaránt beolvashatóvá tedd a profilod és azonnal be tudjanak mások követni. Tartsd ezt mindig észben, és használd változatosan a névcímkédet! Ilyen lehetőség például:

 

Offline rendezvények, személyes találkozások:

 

Eddig a workshopjaimat követően mindig utólag, a hozzájuk kapcsolódó zárt csoportokban osztottuk meg egymással az Instagram profilunk linkjét – a névcímkével viszont szupergördülékenyen beazonosíthatjuk a helyszínen, hogy ki kicsoda az Instagramon. Ha neked nincsenek is saját rendezvényeid, dobd be a témát networking közben más eventeken, tök menő lesz(el) 😉

 

POS anyagok, nyomtatványok, reklámanyagok:

 

Helyezd el bátran ezentúl az eladáshelyi anyagaidon, nyomtatványaidon, roll-upjaidon a kódot, vagy akár magán a névjegyeden. Magyarázó szöveg is jöhet, de idővel a tudatos közönség fel fogja magától is ismerni, hogy ez bizony egy Instagramos névcímke.

 

Chat appok, külső alkalmazások:

 

Na jó, csak módjával, figyelj arra, hogy ne nyomulj túlságosan 😉 De azért tudnod kell, hogy a névcímkédet a külső alkalmazásokban (Facebook, Pinterest stb.) és a csevegő appokban is megoszthatod a következő automatikus üzenettel, hogy arra ösztönözd az ismerőseidet, hogy kövessenek Instagramon:

 

 

A weboldaladon:

 

Add hozzá a névcímkét a weboldaladhoz, helyezd el a blogod oldalsávjában vagy esetleg a Rólam részben, hogy ne kelljen pötyögnie annak, aki be akar követni. Pláne ha desktopon nézeget, ahol kisebb eséllyel van bejelentkezve.

 

A fizikai boltodban:

 

Adj teret a névcímkédnek a fizikai boltodban is, ha van ilyen. Ragaszd fel a pénztárhoz, plakátold ki, hogy az ügyfeleid gyorsan be tudjanak követni az Instagramon.

 

+1: nyomtasd ki pólóra:

 

Az Instagram oldalamon és a zárt csoportomban egyaránt zajlik az élet, pláne ha új feature-ről van szó. @mona.toth az alábbi zseni ötletet dobta be  az újdonság kapcsán: csak simán nyomtasd rá a pólódra hátuljára, és mások beolvassák, amíg fotózol 😉

 

Te mit tennél még hozzá az Instagram névcímke használati ötletekhez?

Instagram tippekért és egy jó közösségért találkozzunk a blogon túl is:

 

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON