Pikrea / Blog / 

Hírek, Instagram, Stories

Eltörölt időkorlát és 15 új filter a legfrissebb Instagram Stories újítások között

 

Naponta 300 millióan használják aktívan a Stories funkciót – jelentette be a napokban az Instagram. Az alkalmazás legfrissebb verziójában egy csomó érdekes újítással lepték meg a felhasználókat, akik közül egyébként a legutóbbi 50 millió történetmesélő június óta kezdte el aktívan, naponta használni az Instagram Story-t.

 

Instagram Stories újítások az elmúlt hónapból

 

Mielőtt rátérnénk a mai update-re, elevenítsük fel, mivel gazdagodott az elmúlt hónapban az Instagram Stories, ami a 24 óráig elérhető, majd önmegsemmisülő felvételek posztolását teszi lehetővé.

 

  • kijött a régóta várt szavazás matrica, amelynek gyakorlati hasznosításáról itt írtam
  • megérkeztek (és azóta már el is tűntek) az ideiglenes halloweeni matricák és filterek
  • és az egyik új kameraformátummal, a Superzoommal gyakorlatilag olyan videót készíthetünk, amelyben rázoomolhatunk egy drámai hanghatás kíséretében a lényegre 🙂

 

Nem tudod, hogyan lenne érdemes a kommunikációdba beépíteni az Instagram Stories-t? Olvasd el sok gyakorlati tippel a korábbi ajánlómat!

 

15 új Story-filterrel erősít a legfrissebb verzió

 

Az Instagram eredetileg azért találta ki  (másolta le a Snapchat) történetmesélési funckióját, hogy az emberek életük spontánabb pillanatait megoszthassák a világgal. Kötetlenül, utómunka nélkül, instant. Az emberek azonban imádnak filterezni, meg régi tartalmakat elővenni, ezért gyakorlatilag a kezdetek óta lehet 24 órán belül készített vagy szerkesztett felvételt is posztolni itt.

Krakkó nyáron és ma a Story-mban

Azaz, ha elővetted a tavalyi nyaralás képét és bármit módosítottál rajta, azt 24 órán belül készült/szerkesztett tartalomként azonnal kitehetted a történeteid közé. Mostantól azonban nem kell trükközni: az egész galéria elérhető a felületen. Ha felhúzod a kijelzőt, válogathatsz a régi felvételek között. Ha időbélyeget raknál rá, a készítés időpontja fog automatikusan megjelenni.

 

Egyúttal, a feed közepén megjelenő, az általunk követett Story-król szóló emlékeztetők mérete is nőtt egy nagyobbat. Miért is? Hogy még inkább ösztönözzék a felhasználókat arra, tekintsék is meg az adott tartalmakat.

 

A legnagyobb újítást viszont az jelenti, hogy az eddigi Story-effekteket lecserélte az Instagram 15 új, beépített filterre. Ezek nem az arcfilterek, hanem az általános, a Story-kat színesítő, felturbózó színhatások. A kijelző jobbra/balra húzásával érhetők el továbbra is, nevüket 15 nagyvárosról kapták. Lisszabon nevét viseli például a sárga filter, és Tokióé a fekete-fehér.

 

Íme az új Story-filterek egy része

Habár a frissítés óta sokkal több filter közül válogathatunk, az újítás nem aratott osztatlan sikert a spontán felmérésem szerint (amire tökéletes eszköz a szavazás!)

3 éve használja az alkalmazást például @belladorii, aki tavalyi megjelenése óta napi szinten él a Story funkció lehetőségeivel. Azért kedveli ezt a felületet, mert szereti a napját elmesélni, kötetlenül megosztani a fontos vagy éppen vicces pillanatokat. Ő most mégsem örül az újításnak, az Instagram világától idegennek érzi az új filtereket.

 

Ti örültök az újdonságoknak?

Beszélgessünk mindenről, ami Instagram a Pikrea Facebook oldalán és Instagram csatornáján!

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON