Pikrea / Blog / 

Instagram

3+1 Instagram SEO tipp a nagyobb elérésért

Ha szeretnéd ingyenes eszközökkel növelni a láthatóságod és elérésed az Instagramon, és most nem tartalomfejlesztési ötletekre vágysz tőlem (amiről rengeteget szoktam beszélni), akkor ez a bejegyzés az Instagram SEO-ról hasznos lesz neked.

Mi is ez?

Instagram SEO tippek alatt egyszerűen azt értem, hogyan optimalizáljuk az Instás szöveges leírásainkat ahhoz, hogy szintén az Instán belül minél több helyen és minél inkább elöl jelenjünk meg azoknak, akiknek az érdeklődési körében készítünk tartalmat.

Hogyan is működik?

Az algoritmus pásztázza a szöveges leírásokat is, és ez alapján értelmezi, egy-egy profil és egy-egy tartalom miről szólhat és kinek lehet érdekes.

Nézzünk 3+1 módszert ahhoz, hogy ezt még jobban kihasználd a profilodban és az egyes posztjaidban is:

Képaláírás:
A jó képaláírás nem csak kiegészíti a posztod vizuális történetét és kapcsolatot épít a meglévő vagy leendő követőddel, hanem tanítja az algoritmust is. Hogyan is? Folyószövegben érdemes a témád kulcsszavait belefogalmazni a képaláírásodba, amennyiben autentikusan hangzik. Ez utóbbi kiemelten fontos, hiszen nem az algoritmus kedvéért, hanem a közönségünk, közösségünk kedvéért tesszük a dolgainkat az Instagramon. Ami tetszik nekik, arra fog rákapni az algoritmus is.

Keresőcímkék:
Tekints az “iparági” hashtageidre kulcsszavakként! Sokat tanulunk a Hashtag kurzusban többek között a keresőcímkék tematizálásáról is, ezek közül az egyik az “iparági” kategória. A hashtageket pedig az Instagram ajánlása szerint szintúgy a képaláírásba érdemes belevenni komment helyett a fenti első pont miatt. A hashtagek Magyarországon, különösen lifestyle témában még mindig jó eszközei az elérésnövelésnek és az oldalad tematizálásának, így érdemes belefektetni egyszer az időt abba, hogy végighallgatod ezt a képzést, és rászánsz további egy órát a te címkéid kiválogatására. Ez a kurzus azonban nem csak arról szól, effektíve milyen hashtageket használj posztról posztra, hanem számos kapcsolódó aktivitásötletről, frappáns játékötletről, és a közönséged megmozgató, színvonalas kihívásötletekről is inspirálódhatsz belőle.

Helyettesítő szöveg:
Szerkesztés során a posztjaid “további beállítások” részében tudsz “helyettesítő szöveget” megadni, ami lényegében a poszt vizuális anyagának szöveges összefoglalója. Ez nem csak a látáskorlátozottaknak, hanem az algoritmusnak is segítség. Angol neve alt text

A profilod SEO optimalizálása:
Foglald bele a kulcsszavad a felhasználónevedbe és/vagy nevedbe, hogy közvetlenül megtalálható legyél akkor, ha valaki erre rákeres az Instagramon. Ugyanitt: a biod szövege pedig az új érdeklődők meggyőzése mellett az algoritmust is tanítja. Olvastad már a 24 tippes puskámat, amivel követésre tudod optimalizálni az Instagram profilod?

Fontos még egyszer kiemelnem, hogy nem érdemes csak azért beleszuszakolni kulcsszavakat a különféle leírásaidba, hogy az algoritmusnak jó legyen, ha eközben a közönségednek épp emiatt nyögvenyelős tartalomfogyasztási élményt adsz 🙂 De biztos vagyok abban, hogy ügyesen meg tudod oldani a fenti pontok autentikus alkalmazását, ahol és amikor szükséges és lehetséges 🙂

Ha más Instagrammer ismerősöd számára is hasznos ez a cikk, akkor kérlek, hogy oszd meg vele. Egy ötrészes ingyenes Instagram minitréningért érdemes feliratkoznod a hírlevelemre. További izgalmas tartalmakért nézd meg az Instagram oldalam, a zárt Facebook csoportom és a YouTube csatornám is!

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON