Pikrea / Blog / 

Instagram

Ennyi magyar használja az Instagramot ma

 

Az egy évvel ezelőtti, 2017 szeptemberi adatok szerint itthon 1,5 millió felhasználója volt az Instagramnak, egy év elteltével pedig frissítettem a statisztikákat: a Facebookon elérhető adatok szerint 2018 szeptemberében a magyar Instagram felhazsnálók száma közel 2 millió fő. Világszinten 3 hónappal ezelőtt, azaz 2018 júniusába lépte át az Instagram az 1 milliárd felhasználós mérföldkövet, akiknek amúgy, mint ahogyan egy kutatásból kiderült, közel 10 százaléka bot, azaz nem valós user. Hasonló adatunk nincs a hazai felhasználókra. Van cserébe kor és nem szerinti megoszlás, ami 2018-ban a következőképpen alakul:

 

Magyar Instagram felhasználók száma 2018. szeptember

 

Láthatjuk, hogy a legerősebb a 18-34 éves korosztály 1,2 millió felhasználóval, de egyre nő a 35+ korosztályból kikerülő userek száma is. A Facebook adatai szerint (az ő tulajdonában van az Instagram) ma összesen 1.986.000 fő használja az Instagramot, akinek 46 százaléka férfi és 54 százaléka nő. Az Instagram marketing ereje tehát itthon is egyre nagyobb.

 

Így növekedtek a számok az elmúlt egy évben:

 

Magyar Instagram felhasználók száma 2017 vs. 2018

 

Ez pedig a területi megoszlás:

 

–> Gyere el egyéni tanácsadásra vagy a kiscsoportos Márkaépítés és vásárlásösztönzés workshopomra, ha mélyebben érdekel, milyen lehetőségeid vannak a bázisépítésre és a követők konvertálására az Instagramon! <—

 

 

Instagram tippekért és egy jó közösségért találkozzunk a blogon túl is:


 

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON