Ennyi magyar használja az Instagramot ma

Ennyi magyar használja az Instagramot ma

 

Az egy évvel ezelőtti, 2017 szeptemberi adatok szerint itthon 1,5 millió felhasználója volt az Instagramnak, egy év elteltével pedig frissítettem a statisztikákat: a Facebookon elérhető adatok szerint 2018 szeptemberében a magyar Instagram felhazsnálók száma közel 2 millió fő. Világszinten 3 hónappal ezelőtt, azaz 2018 júniusába lépte át az Instagram az 1 milliárd felhasználós mérföldkövet, akiknek amúgy, mint ahogyan egy kutatásból kiderült, közel 10 százaléka bot, azaz nem valós user. Hasonló adatunk nincs a hazai felhasználókra. Van cserébe kor és nem szerinti megoszlás, ami 2018-ban a következőképpen alakul:

 

Magyar Instagram felhasználók száma 2018. szeptember

 

Láthatjuk, hogy a legerősebb a 18-34 éves korosztály 1,2 millió felhasználóval, de egyre nő a 35+ korosztályból kikerülő userek száma is. A Facebook adatai szerint (az ő tulajdonában van az Instagram) ma összesen 1.986.000 fő használja az Instagramot, akinek 46 százaléka férfi és 54 százaléka nő. Az Instagram marketing ereje tehát itthon is egyre nagyobb.

 

Így növekedtek a számok az elmúlt egy évben:

 

Magyar Instagram felhasználók száma 2017 vs. 2018

 

Ez pedig a területi megoszlás:

 

–> Gyere el egyéni tanácsadásra vagy a kiscsoportos Márkaépítés és vásárlásösztönzés workshopomra, ha mélyebben érdekel, milyen lehetőségeid vannak a bázisépítésre és a követők konvertálására az Instagramon! <—

 

 

Instagram tippekért és egy jó közösségért találkozzunk a blogon túl is: