Pikrea / Blog / 

Hírek, Instagram

Kiszivárgott: regram gombot és sok más izgalmas újdonságot tesztel az Instagram

Tegnap épp arról kérdeztem a Pikrea közösségét Facebookon és Instagramon, hogy mit hiányolnak a legjobban az alkalmazásból. Magasan a kronologikus feed lehetőségének a hiánya nyert a visszajelzések szerint, de sokan várják még mindig hiába a linkelési opciót képaláírásban, kommentben, illetve Storiesban a 10 ezres követőbázis alatt is. Egy nappal arra, hogy feltettem ezt a kérdést, pont kiszivárgott, milyen újdonságokat tesztel a legnagyobb vizuális közösségi app csapata.

 

Jön a megosztás gomb Instagramra?

A The Next Web arról tudósít, néhány izgalmas új feature tesztelésébe kezdett az Instagram – ezeket mindig először kisebb csoportokon tesztelik, így akár közöttetek is megjelenhetnek a lenti funkciók. Bár több közülük tényleg nagyon izgalmasan hangzik és valóban hiánypótló lenne, arra semmilyen garancia nincs, hogy ezek a most tesztelt funkciók valóban bele is fognak-e kerülni az alkalmazásba.

Érkezik a megosztás gomb Instára?

Ha van valami, amire hét éve várunk, az mondjuk egy olyan aprócska gombocska, ami végre lehetővé tesz más tartalmának egyszerű appon belüli megosztását, hogy végre ne screenshotokat kelljen az eredeti minőség rovására feltölteni, vagy bűvészkedni a third-party regram-alkalmazásokkal. Úgy tűnik, megérkezhet a posztok alatt a regram gomb, ami nem csak gördülékenyebbé, de bizonyára biztonságosabbá is tenné a tartalmak megosztását:

thenextweb.com

A TNW azt is kiszúrta, “Highlight” névvel új funkció érkezhet a Stories-ba, segítségével 24 órán felül is láthatóak maradnak a kiemelt tartalmaink, míg a szintén új “Archive” gombbal archiválhatjuk egy-egy történetünket. Úgy tűnik, lassan az Instagram is odaér a GIF-buliba, és már tesztelik ezt a formátumot is mind a főgalériában, mind a Story-ban. Emellett, ahogyan már évközben korábban kiszivárgott, létrejöhet egy “legszorosabb barátok csoport” is – egyelőre nem látom, egy podnál mivel lesz több egy ilyen csoport, de majd update-ellek titeket, ha több infó áll rendelkezésre.

Az újítások között szerepel annak a lehetősége, hogy top emojikra, top hashtagekre keressünk, illetve, hogy hashtageket is követhessünk Instagram fiókokon felül, mint ahogyan eddig lehetett.

Tetszik bármelyik újdonság? Szerinted is hiánypótló lenne a megosztás gomb? Beszélgessünk róluk Facebookon vagy Instagramon!

 

 

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON