Márkaépítés és vásárlásösztönzés az Instagramon

MÁRKAÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁSÖSZTÖNZÉS AZ INSTAGRAMON

 

Ma 2021-ben az Instagram megkerülhetetlen csatorna az online marketingben, amennyiben olyan terméket, szolgáltatást kínálsz, amelynek üzenete vizuális formában hatékonyan elmesélhető – na és amennyiben a célcsoportod jelen van ezen a platformon. Tudtad, hogy én egy összesen 28 ezres bázist építettem fel magam körül organikusan, etikusan, zéró büdzséből? Ráadásul, a kommunikációmmal szinte a teljes bázisom elérem szintén organikusan és nulla forint ráköltéssel, a hashtagek útján pedig hatékonyan terjednek a tartalmaim. De nem csak elérem a célcsoportom, hanem értékesítek is számukra: 2018. január óta az Instagram kommunikációm biztosítja a megélhetésem. Az instázásban szerzett 7, valamint a kommunikációs iparágban szerzett 10 éves tapasztalatom azonban bőven túlmutat a saját fiókjaim építésén: számos sikeres fiók tulajdonosát mentorálom, és több, tízezernél nagyobb, aktív követőbázissal rendelkező céges profilt építettünk mi magunk is fel. Online és személyes képzéseimet pedig 2018 óta több mint 1000 ember végezte el.

Ezen a workshopon mindent átadok neked is, amit tudnod kell egyrészt a márkaépítésről, másrészt pedig a vásárlásösztönzésről az Instagramon.

 

2020-ban rengeteg újdonság érkezett a platformra, és minden lényegi változást megismersz a workshopon. Azt persze nem tudjuk, a jövőben miként változik az alkalmazás és az algoritmusa, de azt muszáj kihasználni, hogy ma egy Instagram követőbázis még organikusan, zéró büdzsével is felépíthető, a követők organikus elérésének aránya pedig igen magasan tartható. De ha esetleg még az is kérdés számodra, hogy egyáltalán miért fontos a Te márkádnak is az Instagram, hadd hozzak pár érvet:

 

 

 

 • Végre elmesélheted a márkádhoz, termékeidhez fűződő történetet, mert az emberek imádják a vizuális történetmesélést az Instagramon. Amint sikerélményed van, higgy nekem, téged is beszippant majd a kommunikáció ezen formája.
 • És az emberek a micro-márkákat is imádják! Hatalmas tévhit, hogy csak a nagy brandek érvényesülhetnek ott. Micro-márkákkal ráadásul sokszor könnyebb a személyes kapcsolódás.
 • Itt valódi interakcióba léphetsz a meglévő és potenciális vásárlóiddal, és elkötelezheted őket a márkád iránt – amennyiben szem előtt tartod, hogy az Instagram egy vizuális élmény alapú platform.
 • Felüdítő lesz számodra, hogy mennyire sok a lehetőséged az organikus követőbázis építésre ma még az Instagramon, és mennyivel magasabb engagement rate-et, azaz aktivitási rátát leszel képes elérni organikusan, ráköltés nélkül. Mindehhez csak egy jó, valóban az Instagramra szabott stratégia kell neked, tényleg Instagram-kompatibilis tartalmakkal. Én a teljes know-how-t biztosítom számodra.
 • Ám a márkaépítés nem minden: nemrég egy sor új feature-t vezetett be az Instagram, ami a vásárlásösztönzésről szól. Ma már gyakorlatilag két kattintással átvezethetjük a potenciális ügyeleinket az Instagram posztunkról a webshopunkba. Ugye, Te is ezek fényében kommunikálsz?
 • Magyarországon mintegy 2 millió embert érhetsz el az Instán. Lehet, hogy a Te márkádról is beszélnek már, de még nem vagy fent, és észre sem vehetted, milyen diskurzus folyik rólad?
 • És tényleg nagy a nyitottság: az Instagrammerek 80 százaléka követ márkákat.
 • Ezidáig globálisan már 15 millió üzleti profilt regisztráltak. A Tiéd köztük van már? És fejlődik?

 

 

A számok magukért beszélnek: az Instagram képmegosztó közösségi alkalmazás az egyik legfontosabb tényező ma a közösségi médiában, ami itt van és még sokáig maradni is fog. Itt az ideje magasabb szintre emelned márkád Instagram jelenlétét! Ugyanis ide külön stratégia kell, és én segítek megérteni, hogyan érdemes márkát építeni az Instagramon, és milyen stratégia mentén a leghatékonyabb a termékkommunikáció.

 

Kinek szól ez a workshop?

 

Ez a maximum 20 fős, átfogó, stratégiai megközelítésű és gyakorlatias jellegű workshop ideális választás neked, ha a következő kérdések bármelyike igaz rád:

 

 • Technikai és szemléletbeli kérdéseid már nincsenek, rutinosan mozogsz a platformon (ha hiányoznak a szilárd alapok, akkor az Instagram A-tól Z-ig workshopommal kezdj!)
 • Saját terméket vagy saját szolgáltatást szeretnél értékesíteni az Instagramon.
 • Képben vagy az Instával, sikereid is vannak, magabiztosan osztasz meg tartalmakat, a belefektetett idő, erőforrás azonban mégsem látszik megtérülni.
 • Nincs tudatos Instagram marketing stratégiád, és ennek hiányában a folyton változó algoritmussal küzdve úgy érzed, elakadtál a közösségépítésben, alacsony a követőid aktivitása, a konverzióról nem is beszélve? Rádöbbentél, hogy itt nem feltétlenül működik, ami a Facebookon jól bevált.
 • Nem tudod, mit kezdj az újdonságokkal, érdemes-e IGTV-zned, live-oznod, vagy mire a leghatékonyabb a Sztori, ha márkát építesz
 • Nem tudod, hogyan állítsd az algoritmust a saját szolgálatodba
 • Gondod van az Instagram hirdetések optimalizálásával.
 • Fogalmad sincs, milyen mutatók mentén eredményes az Instagram kommunikáció és egyáltalán mik a kvantitatív lehetőségeid
 • Vagy egész egyszerűen nincs kapacitásod egyedül stratégiát építeni az Instagramra, pedig tudod jól, hogy fontos lenne.

 

Persze 7 óra alatt sem tudok személyre szabottan minden résztvevőnek stratégiát építeni, de felvértezlek minden tudásanyaggal, amit középhaladóként az Instagram marketingről tudnod kell. Ezután már csak be kell építened az eszközöket az Instagram kommunikációdba.

 

Ez talán a legnépszerűbb workshopom, amit több száz vállalkozó végzett el eddig, 100% elégedettségi rátával. Néhány visszajelzés tőlük:

 

“Napi szintű Instagram felhasználóként is tudtam új dolgokat tanulni Beától. Két workshopján is részt vettem. Mindkettő rendkívül jó hangulatú és informatív volt. Úgy gondolom, hogy minden korosztály sok információval gazdagodhat a tudatos instagramhasználattal kapcsolatban tudásszinttől függetlenül. Köszönöm az élményt!” – Szabados Anna, Vakvarjú Éttermek, marketing manager

 

“Bea nagyon érthető és strukturált formában rendkívül gyakorlatias, szó szerint aznaptól alkalmazható tudást adott nekem. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a workshopra” – Länger Jelena, Longevity Project, ügyvezető

 

“Beától egyszerűen mindent megtudhatsz, amit vállalkozóként érdemes tudni az Instagram üzleti lehetőségeiről. A Márkaépítés és vásárlásösztönzés workshopjáról úgy távoztam, hogy volt egy tucatnyi azonnal használható – és azóta már eredményesen működő! – fejlesztési ötletem. Elképesztően profin összerakott és hatásos tudáscsomagot kapsz tőle, amivel már másnap magabiztosan és céltudatosan posztolhatsz az Instára. A workshopjain pedig bónuszként mindig jó a hangulat, hiszen Beának nagyon közvetlen és kedves a stílusa, mindenki hamar feloldódik a társaságában. 🙂 Köszönet mindenért!” – Gál Anita, szülőverzum.hu, alapító

 

“Május végén jártam a ‘Márkaépítés’ WS-en Beánál, aki a tudatos instagramozás “kulisszatitkaira” okított bennünket. Rengeteg nagyszerű újdonságról tanultam (főleg a storykat illetően), ugyanakkor egy csomó dolog megerősítésre lelt. Köszönöm nagyon ezt a napot! Szívből ajánlom ezt az 5 csillagos WS-t mindazoknak, akik el szeretnének mélyülni ebben a témában, és naprakész, professzionális információt kívánnak kapni, nem csak a WS-en, de utána is folyamatosan.” – Horváth Ádám, Nemzetközi Zumba® Prezenter, Zumba® Jammer

 

 

Hogyan épül fel a workshop?

 

A workshop nagyon komplex, átfogó tematikájú, hosszában pedig egész napos a minél mélyebb megértés segítése érdekében. Többek között az alábbi kérdéseket boncolgatjuk rengeteg konkrétummal, és amennyire csak lehet, személyre szabottan, az élő jellegéből fakadóan. Éppen ezért én csak a maximum közepes csoportos és személyes tanulási formákban hiszek, ami ezt a workshopomat illeti! Csak rajtad múlik, hogy már aznap beépíted-e a stratégiádba a tanulságokat:

 

 • melyek a legfontosabb statisztikák, trendek és best practice-ek a hazai piacon?
 • mi egyáltalán az Instagram értelme? Miért csináljuk és hogyan csinálhatjuk jól, ha a márkaépítés, és az eladásösztönzés a célunk?
 • hogyan tehetsz szert egységes és jól beazonosítható márkaidentitásra az Instagramon?
 • mi a követővonzó, konzisztens galériák titka, és hogyan tudod Te is megteremteni ezt a hatást időhatékonyan?
 • amit muszáj, és amit tilos: mi működik és mi nem az Instán jelenleg?
 • értékteremtés a tartalommal – hogyan?
 • hogyan optimalizáld a csatornád és a tartalmaid, hogy elég magas minőségű, kreatív, és valóban “Instagram-kompatibilis” legyen ahhoz, hogy a célcsoportod a profilod követésre érdemesnek tartsa: 2020-as best practice-ekkel
 • mi a konzisztencia jelentősége a tartalomban, képi világban és rendszerességben? miről, hogyan, hová, mennyit és mikor posztolj?
 • melyek az Instagramos közösségépítés leghatékonyabb módjai?
 • milyen követőszerző metódusok működnek most?
 • valóban fontosak még a hashtagek, és ha igen, hogyan a leghatékonyabb a hashtag stratégia?
 • melyek a reális célok, hogyan tudod elérni őket és mérni őket?
 • hogyan értékeld az eredményeidet?
 • minden, amit a jól konvertáló Instagram kommunikációról tudni akartál: hogyan érd el a konverziót
 • kinek érdemes influencer marketingben gondolodnia, mik annak az előnyei és buktatói: influencer marketing gyorstalpaló
 • azok az Instagram for Business eszközök, amelyekről minden üzleti profilnak tudnia kell
 • kedvenc hirdetési módszereim, amiket ügyfeleinknél hatékonyan alkalmazunk
 • és szó lesz a legfontosabb kiegészítő alkalmazásokról is, hogy ezekkel is növeljük a hatékonyságodat.

 

Jelentkezz Te is!

A járvány miatt kialakult helyzetben személyes, csoportos workshopokat nem áll módomban tartani, de a tanulás továbbra is zavartalanul folyik. A személyes helyett élő, online webinarok keretében tanulunk, ami ugyanolyan hatékony, ráadásul, néhány napig visszanézhető a felvétele.

Márkaépítés és vásárlásösztönzés az Instagramon webinárium – TAVASZI ALKALMAK HAMAROSAN!

helyszín és árak: otthonodból a Zoom segítségével tudsz online becsatlakozni élőben. A képzés limitált ideig mindig visszanézhető, early bird ára 39 900 Ft, teljes ára 44 900 Ft.

A díj tartalmazza a “2021 legtrendibb Canva grafikái” ebookot, a 40% kedvezménykódot a Hashtag kurzusomra, és a 10% kedvezménykódot a Story kurzusomra. És a mindig szuper közösséget:)

A tavaszi alkalmak kihirdetése ezután jön, addig is nézd meg az addig aktuális Vizuális történetmesélés az Instagramon tanfolyamomat!

Ha a Márkaépítés és vásárlásösztönzés az Instagramon webinárium érdekel: a januári és februári alkalmak után a webinárium március-április hónapokban tér vissza. Ha fontos számodra, hogy addig tanulj, akkor közvetlenül emailben vedd fel velem a kapcsolatot a lehetőségek miatt a bea(kukac)pikrea(pont)hu címen.

Inkább a következő élő alkalom érdekel márciusban vagy áprilisban? A helyek 90%-a 24 órán belül be szokott telni hírlevélből, így érdemes neked is feliratkoznod itt a hírlevelemre, ha egészen biztosan szeretnél részt venni valamelyik soron következő alkalmon az idei év során.