Pikrea / Blog / 

Hírek, Instagram

Új galéria felosztást tesztel az Instagram

A napokban felbolydult az internet Insta-függő rétege, amikor belengették, hogy az alkalmazás a korábban megszokott 3×3 grid view-ról 4×4-es galéria nézetre válthat. Azaz, egy feed így jelenne meg a korábbiakhoz képest:

új instagram grid felosztás
Kép forrása: The Ringer

Ha elég régóta használjátok az appot, talán emlékeztek rá, hogy a grid view eredetileg is 4×4-es volt, majd amikor néhány év után váltottak a maira, rengeteg user állt rá arra, hogy színben, stílusban, tartalomban koherensen összepasszoló képhármasokat pakoljon egymás mellé  – érthető, hogy nem örülnek a potenciális változtatásnak. Az újítást egyelőre csak tesztelik, a felhasználói visszajelzésekre hivatalosan még nem reagált az Insta csapata, de ha be is vezetik, bízunk abban, hogy ki lehet majd választani a preferált feed elrendezést.

 

De hogy miért is olyan nagy dolog egy ilyesfajta változtatás?

 

Nagyon sokan vannak, akik tudatosan, előre megtervezik az Instagram galériájuk összhatását, előre lepróbálják, hogyan fog két kép kinézni egymás mellett. Hogy ez miért fontos? Sokaknak, például személyesen nekem is, egyfajta vizuális lenyomata, kifejeződése az életünknek a galériánk, és szeretjük, ha ez egységes, harmonikus benyomást kelt. Másrészt, ha egy felhasználó a profiloldaladon jár, legtöbbször az első benyomás alapján dönti el, bekövessen-e. És az első benyomást a galériád összhatása adja.

 

  • Pro tipp: a tervezéshez használj olyan alkalmazást, mint a Mosaico!

 

Aztán sokan vannak azok is, akik a 3×3 nézet adottságát kihaszálva már-már mesteri szintre emelték a képhármasaikat, vagy adott esetben kizárólag 3×3 képkockákból álló kollázsokban posztolnak. Számukra nyilvánvalóan egy 4×4 Instagram galéria felosztás az egész eddigi munkájuk összhatását tönkretenné, szétcsúsztatná. Néhány látványos példa a 3×3 feed megoldásokra:

 

instagram galéria kollázs
A G&C Paris márka szinte kizárólag kollázsokban posztol.

 

minimalista instagram galéria
A @mysimplegram sajátossága a lifestyle képeket elkülönítő inspirációs gondolatok konzisztens alkalmazása.

 

Beyoncé Instagram galéria
De például Beyoncé is hármas tagolásokban gondolkodik.

Titeket hogy érintene az Instagram galéria felosztás ilyesfajta update-je? Van időtők, energiátok megtervezni előre a posztok összhatását? A nem feltétlenül hármas tagolású, de a képfolyamban folyamatosan jelen lévő konzisztencia egyébként az egyik első számú szabálya a népszerű Instagram csatornáknak. És hogy mi kell még a sikeres Instagram profil megvalósításához? Olvass több tippet ebben a bejegyzésben, vagy kövesd a Pikrea Facebook oldalát!

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON