Pikrea / Blog / 

Appajánló

Appajánló: készíts kreatív Instagram sztorikat az Unfolddal

 

Sokat szoktam mesélni arról, hogy az Instagram megváltoztatta az életemet, olyan lehetőségeket teremtett, amelyek birtokába egyébként aligha kerülhettem volna (azaz legfőképpen: a vidéki Magyarországon élhetek úgy, hogy eközben a kommunikációs karrierem építem tovább.) De az ilyen hatalmas ívű változásokon túl van két fontos mindennapos felismerés, amit az Instagram hozott be az életembe:

 

  • a vizuális történetmesélés az én kreatív önkifejező tevékenységem, amiről nem tudnék már lemondani (egyébként workshopot is tartok ebben a témában)
  • és hogy a képszerkesztés hihetetlenül relaxáló, már-már terapeutikus élménye a mindennapjaimnak. Van még valaki így vele? 😉

 

A mai blogbejegyzésben kérésetekre egy olyan alkalmazást mutatok be, amely mindkettő fenti ponthoz kapcsolódik. Az Unfold alkalmazás ugyanis egy Instagram Storieshoz készült történetmesélős szerkesztő app, amelynek segítségével kreatívan felturbózhatjuk az Instagramra szánt történeteinket. Hogyan is? Most végigvesszük:

 

 

 

Először is, iPhone esetén töltsd le ingyenesen az alkalmazást az App Store-ból. Végre a Play Store-ban is elérhető már ez a kis app, de a teljesen friss Androidos verzió jelenleg még kicsit bugos. Fontos infó, hogy az alap verzió ingyenes, de ha teljesen új, még egyedibb sablonokat szeretnél, akkor azt a fizetős verzióban éred el. Szerintem az is abszolút megéri az árát!

 

Az Unfold alkalmazás kiváló eszköz arra, hogy letisztult, minimalista módon mesélj el egy történetet, például az egész (mondjuk kirándulós) napodat, de egy-egy kép szerkesztését is lehetővé teszi: nyomj a kezdőképernyőn a + ikonra, és máris kezdheted.

 

 

Ez az Unfold alkalmazás kezdőképernyője, itt sorakoznak az eddigi történeteid, valamint itt kezdhetsz új történet mesélésébe.

 

Filterezni itt (jelenleg) nem lehet, ez az alkalmazás látványos “layoutokat” kínál pont az Instagram Story-ra szánt méretben. A layoutokat az indított történeten belül alul éred el, elég sok közül válogathatsz, vannak kiváló borítókép-alapanyagok, vannak csak képes/videós, csak szöveges template-ek, illetve olyanok is, amik kombinálják a kettőt.

 

Egészen sokféle layout közül választhatsz

 

A történeted szöveggel is színezheted, az “Edit text”-re tappolva pedig lehetőséged van finomhangolni a szöveg elrendezését, betűtípust választhatsz, stb.

 

A + gombbal tudsz mindig újabb és újabb oldalt adni a történetedhez.

 

Minden oldalt mozgathatsz, azaz tetszőlegesen újrarendezheted a történeted, és oldalon belül is van lehetőséged az elemek rendezgetésére.

 

A nyilak segítségével váltogathatod az oldalak sorrendjét

 

A bal alsó sarokban lévő szemecske az előnéztetet hozza elő. Ha tetszik és végeztél a szerkesztéssel, a teljes történetet vagy egy-egy oldalt is könnyedén lementhetsz a telefonod tárhelyére, majd onnan az Instagram Sztoriban akár egyenként, akár egy feltöltéssel megoszthatod őket. (Instagram Stories útmutatóm 1. részét itt, 2. részét itt éred el.)

 

Az én napom például így nézett ki Unfolddal elmesélve:

 

Ha nem csak az Instagram tippek érdekelnek, hanem a hasonló képek is, a személyes profilom itt tudod követni: instagram.com/beakonya

 

 

 

 

Neked hogy tetszik? Szereted tökéletesíteni a sztorijaidat is, vagy oda egyszerűen a spontán, szerkesztetlen pillanataidat posztolod?

 

Instagram tippekért és egy jó közösségért találkozzunk a blogon túl is:

 

további cikkek

új GVH influencer útmutató

Frissült a GVH influencer útmutatója [fontos!]

Az influencer marketing sokaknak jó monetizációs, márkaismertség-növelő és vásárlásösztönző eszköz, emiatt megbízói és tartalomkészítői oldalról is figyelni kell a jogkövető magatartásra.

700+ PERCNYI INGYENES
TUDÁSANYAG
A YOUTUBE-ON!

NE MARADJ LE SEMMIRŐL!

Iratkozz fel a hírlevelemre, és rögtön küldök neked egy ellenőrző listát 24 azonnal bevethető tippel, hogy követésre optimalizáld a profilod.

Ráadásul, feliratkozóként elsőként értesülhetsz az újdonságokról!

TALÁLKOZZUNK AZ INSTAGRAMON